Po švenčių - be atliekų


Kiekvienais metais vis daugiau kalbame apie ekologiją, tvarumą, medžiagų perdirbimą ir besaikį mūsų vartotojiškumą, kuris ypač išryškėja Kalėdiniu laikotarpiu. Kalbame, dalinamės pirmomis Kalėdų dekoracijomis lapkričio pradžioje, tuomet vėl įsisukame į darbus ir priprantame, kad po to, kai uždegame Vėlinių žvakutes, iškart degame advento. Pasipiktinimas, kilęs dėl pernelyg ankstyvo Kalėdų vainikų pardavinėjimo dingsta, kai užgroja “Du varpeliai” ir kolega priešpiečiams paberia kūčiukų, kuriuos įsigijo gretimame prekybos centre. Kūčiukų, kuriuos kadaise mūsų seneliai kepdavo tik Kūčių išvakarėse, tik kartu su šeima ir tik namuose.

Laikai pasikeitė, nebeturime tam laiko. Jo vos užtenka nulėkti į prekybos centrą, kad nusipirktume plastikinę eglutę, stiklinius žaisliukus ir dar šį bei tą. Plastikinę, nes norime, kad ji kuo ilgiau namuose niūnuotų Kalėdinę melodiją ir kurstytų šventinę nuotaiką. Vis tik reiktų suprasti, kad Kalėdų gerumo ir ramybės jausmas atkeliauja ne tuomet, kai iš miško (ar iš prekybos centro ar artimiausio turgelio) parsinešame nukirstą medį, geri jausmai kyla iš mūsų pačių. Tai visuma to, kas yra mumyse, kokie žmonės mus supa, ką mes jaučiame ir kaip jaučiamės.

Šiais metais kviečiame į šventes žvilgtelėti kitu kampu. Todėl kartu su komanda sukūrėme tvarią Kalėdinė eglutę “Christmas Outfox”, kuri po švenčių lieka, tačiau po savęs nepalieką atliekų ir yra naudojama visus likusius metus. Sutalpinti tvarumo, ekologijos ir daugiafunkciškumo idėjas į vieną produktą, kuris be visa ko atrodytų estetiškai, buvo iššūkis, tačiau jį įveikti pavyko. Produktas yra nestandartinės koncepcijos eglutė, kuri pagaminta iš akustinių skydų ir yra kabinama ant sienos. Šį produktą ypač rekomenduojame rinktis puošti interjerus ten, kur patį Kūčių vakarą nešurmuliuos žmonės ir žaisliukų nekabins vaikai, ten kur medis tiesiog bus pamirštas. Tai biurai ar kitos darbo erdvės, restoranai, parduotuvės. Nors eglutė kabinama ant sienos, ją galima dekoruoti kaip įprastą, tiesiog puošmenos prikabinamos smeigtukais. Po švenčių, eglutę galima nuimti, perdėlioti į bet kokią kitą formą ir palikti ant sienos visus metus, per kuriuos šis produktas tiesiog atliks vieną iš savo funkcijų – tai gerinti patalpų akustiką.

Be to, paviršiaus dangą galima rinktis iš vilnos ir perdirbtos vilnos. Audinių funkcionalumas, techninės ir estetinės savybės visiškai nesiskiria nuo įprastos vilnos. Tačiau įprastos vilnos gamybos metu į aplinką patenka 18 kartų daugiau CO2 nei perdirbtos vilnos gamybos metu. Mes suteikiame galimybę rinktis, o jūs sprendžiate, kaip šiais metais dekoruosite biurus ar namus ir kas atsitiks su tomis dekoracijomis, kai viskas praeis.

TAIP PAT SKAITYKITE

Po švenčių - be atliekų

Kiekvienais metais vis daugiau kalbame apie ekologiją, tvarumą, medžiagų perdirbimą ir besaikį mūsų vartotojiškumą, kuris ypač išryškėja Kalėdiniu laikotarpiu. Ka...

Esame produktyvūs, kai judame

„Sėdėjimas yra naujasis rūkymas“ arba „kėdė – tavo mirtinas priešas“ – tai tezės, kurios vis dažniau yra linksniuojamos sveikatos specialistų. Daug kalbama apie s...